Malai dulce

de Criss in Prajituri, 4 Apr 2012 | 20331 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pur intamplator pe blogul lui Adi Hadean si am zis "why not?". Desi nu sunt o mancatoare de mamaliga, as putea chiar sa spun ca nu-mi place. :) Deci nu stiu ce m-a facut sa incerc reteta, cert e ca nu pot spune ca imi place rezultatul in mod deosebit. Dar asta pentru ca eu prefer prajiturile spumoase, cu crema, ciocolata, frisca, etc. N-am respectat in totalitate reteta, am mai imbunatatit-o putin, adaugand si un sirop de zahar ars. Data viitoare (asta daca va exista o data viitoare), am sa dau malaiul prin rasnita sa-l fac mai fin si am sa dublez cantitatea de sirop. Sa trecem asadar la reteta:
(Toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 250 ml)

 

INGREDIENTE

  • -2 cani malai fin (eu l-am cernut dar tot nu mi s-a parut extra fin)
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -100 ml ulei (sau unt topit)
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -350 ml iaurt
  • -1 cana zahar
  • -3 oua
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru sirop:
  • -4 linguri zahar
  • -1 cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Intr-un vas se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca cu mixerul pana se dizolva zaharul, apoi se adauga amestecul de malai, gris, faina, avand grija sa se inglobeze perfect in amestecul lichid, astfel incat sa nu ramana cocoloase. In final se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna amestecul rezultat intr-un vas termorezistent uns cu unt si se coace 30-35 minute.

Cand e gata, se toarna siropul (care mie mi s-a parut mult prea putin).

Dupa racire se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Se poate servi cu dulceata (de cirese, de exemplu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

deliciousflavours 1

05.04.2012, 14:14

interesanta reteta, dar la fel ca si tine si eu le prefer pe cele cu crema

simo_brkic 1

05.04.2012, 19:05

mama mea imi facea cand eram kinder f.bun (da nu era uscata )

simona72 1

09.02.2013, 11:18

E f buna reteta si simpla, am si eu o reteta de praji cu malai si este si aceea pe placul meu. Cind o voi face o voi posta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si cirese